Proč je důležitá příprava před depilací voskem? Zjistěte, jak na to!

 Kosmetika před a po depilaci. Gel a olej profesionální balení. Hladké nohy na žlutém pozadí.

Depilace voskem je osvědčený způsob, jak dosáhnout hladké pokožky bez chloupků, ale aby výsledky byly skutečně dokonalé, správná příprava je nezbytná. Možná si říkáte, proč je příprava tak důležitá? No, představte si, že chcete docílit nejen hladké pokožky, ale i pocitu, že jste o pokožku skutečně pečovaly. A to začíná už před samotnou depilací.

Proč je příprava klíčová?

Příprava před depilací voskem má dva hlavní cíle: zajistit lepší výsledky a minimalizovat nepohodlí. Když správně připravíte svou pokožku, vosk lépe přilne k chloupkům a odstraní je efektivněji, aniž by zbytečně dráždil kůži. Navíc dobře připravená pokožka lépe snáší depilaci, což znamená méně bolesti a menší riziko zarudnutí.

Jak správně připravit pokožku na depilaci voskem?

Prvním krokem je důkladné očištění pokožky. Použití jemného peelingu, který odstraní odumřelé kožní buňky, je nezbytné. Doporučuji například Depilflax 100 Gel před epilací, který nejen čistí, ale i hydratuje pokožku. Peelingem zlepšíte přilnavost vosku a minimalizujete riziko, že vosk odstraní jen část chloupků.

Dalším krokem je hydratace. Hydratovaná pokožka je pružnější a méně náchylná k podráždění. Depilflax 100 Gel před epilací je ideální volbou pro ty, kteří chtějí zajistit maximální komfort během depilace. Tento gel účinně vyhlazuje a zvlhčuje pokožku. 
Jeho složení je plné té nejlepší péče:  extrakt z rostlinných olejů, vilínu, heřmánku, oleje z čajovníku, bisabololu, extraktu z rozmarýnu, mentolu.

Gel zajistí, že na pokožce nevznikají mikrotrhlinky a chloupky jsou hladce vytaženy. Pokožka zůstává nadále hebká.

Jak pečovat o pokožku po depilaci?

Po depilaci je pokožka citlivá a potřebuje zvláštní péči. Nanesení zklidňujícího produktu okamžitě po depilaci pomůže zmírnit podráždění a ulevit od pocitu pálení. Jednoduše jej vmasírujte do pokožky. Doporučujeme použít Depilflax 100 Emulzi po depilaci, která je speciálně navržena tak, aby ochránila a zklidnila vaši pokožku po odstranění chloupků. Navíc zpomaluje růst nových chloupků.

Pokud preferujete oleje, Quickepil Olej po depilaci je skvělou volbou. Tento olej pokožku zklidní, hydratuje a zároveň odstraní zbytky vosku. Je obohacen o vitamin E a je vhodný pro všechny typy pleti.

Často kladené otázky

1. Jak často bych měla depilaci voskem opakovat?

Depilaci doporučujeme opakovat každé 3–4 týdny, v závislosti na rychlosti růstu chloupků. Pokud máte citlivou pokožku, zvažte delší intervaly.

2. Může hydratace před depilací ovlivnit výsledky?

Ano, ale je důležité používat lehké hydratační krémy, které se rychle vstřebají a nezanechají mastný film, což může ovlivnit přilnavost vosku. Určitě doporučujeme používat speciální emulzi, která je přímo vyvinuta pro péči o pokožku před depilací.

Trendy v péči před a po depilaci

Moderní ženy a v dnešní době stále častěji i muži dbají na použití přírodních produktů, které podporují regeneraci pokožky a minimalizují riziko podráždění. Kosmetika obsahující aloe vera, heřmánek nebo mentol je stále oblíbenější. Kombinace před- a po-depilační péče, jako je Depilflax 100 Gel před epilací a Depilflax 100 Emulze po depilaci, zajišťuje maximální komfort a efektivitu.

Rada profesionální kosmetičky:

"Péče o sebe není jen o tom, jak vypadáme, ale také o tom, jak se cítíme. Dopřejte pokožce vždy pouze to nejlepší"

Vyzkoušejte naše doporučené produkty a zažijte luxusní péči o pokožku

Nečekejte, až se vaše pokožka vzbouří proti nešetrné péči. Investujte do kvalitních produktů, které vám zajistí hladkou a zářivou pleť bez zbytečného trápen.

Depilace Všechny články návody a recenze (2)