Pudrové obočí permanentní makeup - návod jak na to

Krásné pudrové obočí: Jak na to? 

4-pudrove-oboci-2a-purebeau-poradna-permanent-institut-2021

Správný a ověřený postup pro dlouhodobě dokonalé pudrové obočí.

Tetuje se speciálními tahy, které umožňují vznik „roztečkované“ plochy.
Výhoda: Pudrové obočí je vhodné pro všechny typy kůže. Dokonce i pro porézní a mastnou pleť, kde je téměř nemožné udělat microblading.

 

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-1a

#1 Jak umět tetovat lehce

Ruka je pevně aretovaná. Chce to trochu cviku, ale je to jednoduché. Ruku dokonale pevně opřete o malíček, tím bude stabilizovaná a nebude během práce unavená a dá vám jistotu.

Tetovací pero položte na prostředníček a ukazováček přiložte z jeho horní strany. Jsou to právě tyto dva prsty, které perem pohybují. Palec jen přidržuje pero a nijak aktivně nepracuje.
Hýbou se pouze prsty a ne celá ruka!

 

 


4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-2

#2 Sklon tetovacího pera

Tetovací pero je kolmé k tetovanému obočí. Je to jediné způsob jak vytetovat stínované/pixelizované obočí. Potřebujeme, aby se jehla do kůže dostávala pod úhlem 90° a vpich byl hladký a čistý. Nemyslí se tím sklon pera k lehátku nebo podlaze, ale opravdu k tetované části obličeje. Je to častý omyl a přitom stačí tak málo. Jenom si uvědomit, co je myšleno kolmostí.

Pokud je sklon jiný a jehla jde do kůže zešikma, nedosáhneme efektu stínování. Místo toho začneme kůži trhat a barva se bude rozlévat do plochy bez teček, které chceme aby vznikly.

My máme tetovací pero Purebeau, které je ergonomicky designované na správný pohyb ruky při pudrování obočí. Salony, s ním tetují někdy i 12 hodin denně a každé obočí mají dokonalé.

 

 
#3 Vytetujte linku výkonným strojkem!

Jednoduše udělejte perem jeden tah směrem od sebe nebo k sobě, tak jak jste zvyklí. Nejlépe na tréninkové umělé kůži.

Je čára plná? Pro pudrové obočí je to úplně špatně. Musí se něco změnit. Budete přesně vědět co změnit a proč je to důležité.

Co tedy změnit? Máte dvě možnosti. Vyzkoušejte obě, uvidíte sami, co bude právě pro Vás vhodnější.

Je nutné zvýšit buď výkon tetovacího strojku nebo zvýšit rychlost pohybu tetovacího pera (prostě s ním budete hýbat rychleji než při první zkušební lince).
Se strojkem Purebeau TRS250, který používáme pro pudrové obočí pořád, je nejlepší používat výkon 120 a přizpůsobit rychlost pohybu tetovacího pera tak, že vznikne TEČKOVANÁ linka. Právě tato tečkovaná linka je základ pudrového obočí.

Podmínkou je kolmý sklon a výkonný strojek! Jedině tak vznikají malé tečky.

 

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-4a 4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-5c_1

 

 

#4 Nejlepší pigmenty pro pudrové obočí

Pro dokonalé pudrové obočí potřebujete dokonalé pigmenty. Nejlepší zkušenost máme s pigmenty Purebeau, které mají přesně ty vlastnosti, které potřebujeme pro pudrové obočí.

 

#5 Tetovaná linka nemá pevný začátek ani konec

Odhalení, které Vám ještě nikdy nikdo neukázal! Mluví se o tom, ale co to vlastně je?

Pero se po pokožce pohybuje kolmo a jako by se jednalo o kyvadlo. Tím je dáno to, že tetování začíná jemně, pak se zintenzivňuje a končí jemně. To, že začíná a končí jemně nám umožňuje na sebe navazovat jednotlivé tahy tetování úplně plynule a gradient barevnosti je velmi ladný a postupný.

Jak poznáme, že děláme chybu? Tetování bude nestejnoměrné a budou zde „fleky“ světlého a tmavého tetování.

Šetřete čas. Nemusíte nikam jezdit a nemusíte dokonce ani nic platit. Tentokrát opravdu stačí „jenom“ chtít naučit se. Nechte se vést a staňte se mistry. Náš postup je spolehlivý a ověřený.

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-vysvetleni-gradientu

 

#6 Sety na permanentní makeup obočí

Jsou nejlepší volbou pro každou klientku. Dokonale vybrané sety barev na permanentní make up k sobě dokonale fungují a jsou tak univerzálním pomocníkem ve vašem kosmetické salonu. Vždycky je lepší mít dva až tři takové sety, protože pak uspokojíte všechny typy vašich klientek. 

 

#7 Co tvoří vzhled pudrového obočí? 

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-6

5 % vzdušné tetování – jemně rozptýlené tečky, které jenom naznačují začátek tvaru obočí u kořene nosu a asi třetinu horní linie obočí

15% kouřové tetování – nastupující intenzita tetování, které navazuje na vzdušné tetování začátku obočí a jeho horní linii, kterou již více zvýrazňuje především v její středové části

80 % intenzivní tetování – postupné tetování vrstva na vrstvu jemných teček až dojde k úplnému probarvení obočí. Sametový vzhled moderního permanentního makeupu obočí.

Při správně provedené technice tetování dochází k prodloužení barevné stability obočí a jeho velmi krásnému dlouhodobému barevnému vzhledu.

Nejtmavší část – vnější koncová část obočí a většina spodní linie
Nejsvětlejší část –horní část obočí u kořene nosu a většina horní linie nebo alespoň první třetina této linie od kořene nosu

 


#8 Ombre finisher

 
Purebeau-Ombre-Finisher-permanentni-makeup

Purebeau Ombre Finisher


Ombre Finisher je určen pro jemné pudrové rozložení pigmentů. Speciální viskozita finisheru usnadňuje zatetování pigmentu a dává pudrovému efektu jedinečný vzhled. Používá se opakovaně během celého tetování pudrového obočí.  Po natření se nechá chvíli působit a pokračuje se v tetování.
Během práce doporučujeme použít 2-3x.
Objem balení 30 ml.

 

#9 Jak docílit tmavšího pudru obočí?

Tetuje se více vrstev na sebe. Ideální je začínat vždy ve spodní části obočí, které bývá nejtmavší a je tvořeno velmi precizní linií, ne však čárou! Čím více je spodní okraj přesný a tmavší, tím více obočí vypadá krásněji a kultivovaněji. Přitahuje pozornost.

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-8

#10 MUST HAVE produkty na pudrové obočí

 Masterbook Architektura obočí: Pochopit postup a princip, ve kterém pudrový efekt a zakreslení obočí spočívá.

Strojek: Musí být výkonný s volitelným nastavením rychlosti. Bez kolísání výkonu.

JehlyMusí být ostré a mít přesné vedení. Jedině tak vzniknou dokonalé tečky pudrového obočí.

BarvyMusí mít dokonalou konzistenci, aby se jednotlivé tečky neslévaly ve fleky.

 

#11 Nejčastější chyby při pudrovém obočí? 

4-pudrove-oboci-purebeau-clanek-3
  • Špatně položená ruka. Není opřená o malíček a hýbe se celou rukou. Je to stará nemoderní technika tetování.
  • Vytetovat si obvod obočí a pak jej vyplňovat tečkami.
  • Tetovat krouživým pohybem tetovacího pera.
  • Tetovat jednotlivé čárky jednu vedle druhé a vyplňovat jimi obočí.
  • Začít obočí u kořene nosu a pokračovat směrem ven ke konci obočí. Obvykle tak bude celé obočí ve stejné intenzitě.Určitě nelze tetovat od spodního okraje obočí nahoru a pak se vracet a tetovat z horní části obočí do jeho dolní části. Tím bychom pouze celé obočí stále ztmavovali a nikdy bychom nedosáhli gradientu pixelizace tzn. postupné intenzitě roztečkovaného vzhledu.
    Tento postup si můžeme dovolit až budeme mít vynikající odhad vzniku tetované intenzity obočí.

 

#12 Jaké používat tahy při tetování?

Obvykle začínáme krátkými tahy, které tetujeme od konce obočí asi do jeho třetiny (oblast bodu TOP obočí) a pak tetujeme delšími tahy. Čím více jsme u začátku obočí, tím musíme být více soustředěni, abychom „nepřetáhli“ a také nedali více vrstev na sebe, protože chceme začátek obočí velmi vzdušný tzn, světlý.

#13 Jak ošetřit pudrové obočí na salonu?

 Okamžitě po ukončení tetování natřete obočí profesionálním krémem Protat Premium.
Nejlepší péče a ochrana pokožky s tetováním – napomáhá barevné stabilizaci pigmentu a hydrataci. Díky účinkům Protat se každým dnem pleť blíží dokonale perfektnímu stavu a je zářivá, svěží a krásná se stabilizovaným pigmentem.

Následná domácí péče má výrazný vliv na barevnost a stálost permanentního make-upu. Australské pečující krémy Protat jsou založeny na účincích přírodních látek. Vždy nanášejte pouze velmi malé množství krému. Po 6-8 minutách vytvoří ochranný film, který „dýchá“ směrem ven. Pokožka není uzavřena, ale je dobře chráněna.

#14 Jak se starat o pudrové obočí doma?

Domácí péče – permanentní makeup je společné dílo klientky a profesionála, který tetuje. Chraňte výsledek svého tetování a pečujte o čerstvé tetování tím nejlepším profesionálním přípravkem. Přesně na přání klientek. Péče o permanentní make-up ve velikosti „do kabelky“. Napomáhá hydrataci + aktivní BOOSTER barvy. 24 hodin po tetování, 2x denně nanášet na permanentní makeup.
TIP: Pro krásné rty s výrazným leskem nejen při focení.