Jak na tetování bradavek

jak na tetovani bradak prsnich dvorcu a areol

Detailní postup realistického 3D efektu tetování bradavky.

Speciálním postupem tetování bradavek a výběrem barev se vytvoří dokonalá iluze reálné areoly, pohledem k nerozeznání od přirozené. 3D efekt správné velikosti a umístění tetování je umění, které se lze naučit.

Proč ženy chtějí tetování bradavek ? Je to úplně přirozené chtění vypadat jako dříve, před změnou prsou. A také v prostředí, kde je žena odhalena na sebe nepřitahovat nechtěnou pozornost. Často je to návrat k původnímu vzhledu přirozených prsou ženy, podle její fotografie, ale někdy je to tvůrčí rekonstrukce úplně nového tvaru a barevnosti. Vždy se vychází z přání klientky a zároveň se vše přizpůsobuje přirozené anatomii.
 
 
#1 Umístění

tetovani-bradavek-clanek-umisteni-areoly-permanent-institut

 

Umístění bradavek určíme měřením vzdáleností jako na obrázku.
Tímto způsobem zakreslíme symtetrické umístění středů bradavek.
Používáme tužku Purebeau Strawberry a Purebeau Pravítko Areoly

 

#2 Tvar, velikost a ohraničení

tetovani-bradavek-areola-2-typy-permanent-institut



Tvar prsního dvorce může být buď kruhový nebo mírně eliptický.
Velikost dvorce je obvykle v průměru 27 – 45 mm.

Ohraničení tzv. intradermální zóna barevného přechodu mezi prsním dvorcem a okolní kůží je buď jednoznačně zřetelné, nebo pozvolné. Pro jednoduché předkreslení tvaru používáme Purebeau pravítko areoly.

 

#3 Barva

Jednoduše vybereme ze setu speciálních barev Purebeau pro přirozený 3D efekt prsní bradavky a dvorců.
Alabaster – neutrální světlá pokožková barva, tvoří kontrast světla pro 3D efekt
Skin flesh – narůžovělá, středně béžová barva, podkladová a plošná barva do přechodu
Tan – tmavá růžovobéžová barva, intenzivnější podklad a budování 3D efektu v ploše
Fresh breeze – tlumená, růžovočervená barva, pro oživení barevnosti barev do narůžovělých odstínů
Skin 4 – tlumená, tmavá pokožková barva, tvoří kontrast stínu pro 3D efekt

 

#4 Vizualizace a ukázka pro zákaznici 

tetovani-bradavek-SET-produkt-galerie-areoly-permanent-institut Nejlepší profesionálové mají tetování bradavek již dopředu natrénováno na umělých kůžích: jednotlivé různé vzhledy prsních dvorců a bradavek. Tato tetování ukáží klientce předem a společně vyberou vhodný vzhled tetování. Zároveň vybraný vzhled slouží jako vzor, kterého se tatérka během tetování drží. Vše je pak mnohem jednodušší než improvizovat z hlavy. Při improvizaci často vznikají nelogické stíny, ostré kontury a ve výsledku jednobarevná nevzhledná kolečka.
Trénink a vizualizace je pro přirozený 3D efekt bradavky a dvorce klíčový postup k úspěchu.

 

 #5 Detailní postup tetování

 

1. Určit střed bradavky

Pro zjednodušení nakreslení os používáme pravítko na areoly. Střed určíme na nejvystouplejším místě prsu. Pokud tetujeme obě prsa, provedeme předkreslení i na druhé prso.

2. Určíme velikost průměru dvorce

Po zvolení průměru nakreslíme předpokládaný obvod dvorce pomocí šablony na areoly. Poodstoupíme od klientky a zkontrolujeme z této vzdálenosti vhodnost poměru zvoleného průměru dvorce pro velikost celých prsou.
Pokud je třeba, předkreslíme i pro druhé prso.

3. Zakreslíme průměr bradavky

Průměr bradavky zvolíme ve vhodném poměru k velikosti dvorce. Poté zakreslíme na tetovaných prsou pomocí šablony Purebeau.

4. Názor klientky je nejdůležitější

Zvolený průměr bradavky a dvorce je vhodný, ale je možné je individuálně přizpůsobit přání ženy. Je důležité, aby se žena na sebe podívala do zrcadla a vyjádřila své pocity z předkreslených prsou, která se budou tetovat.

5. Začátek 3D efektu bradavky

Nasadíme jehlu Purebeau 3 FLAT a násadku k přesnému vedení této jehly. Jehlu nastavíme na vysunutí do 1,2 mm.
Touto jehlou nejprve BEZ PIGMENTU lehce protečkujeme obvod dvorce. Jednotlivé vpichy se během krátké doby prokrví a přehledně vyznačí obvod bez zbytečného ohraničení nepřirozenou linkou (konturou).
Zvolenou barvou TAN + SKIN 4 a jehlou Purebeau 3 FLAT vytetujeme ve spodní části bradavky spodní stín ve tvaru „půlměsíce“. Tímto tetováním vybudujeme 3D efekt bradavky, kdy světlo vždy dopadá z horní strany, proto je stín vespodu.

6. Tetování podkladové barvy spodní části dvorce

Celou tetovanou oblast šetrně setřeme. Bradavka je určena spodním stínem a ohraničení dvorce je dáno prokrvenou zřetelným prokrvením teček po vnějším obvodu dvorce.
Jemně si označíme oblast tetování ve tvaru půlměsíce ve spodní části dvorce. Připravíme si vybranou podkladovou barvu TAN, která bude zatetována do této vyznačené oblasti dvorce pro stín 3D efektu plochy.
Nasadíme jehlu Purebeau 7 FLAT s násadkou a vysuneme jehlu max. 1,2 mm.
Tetujeme plošně stínováním.
Důležité je, aby mezi spodním stínem bradavky a touto tmavší plochou dvorce vznikla netetovaná linie asi 1 mm široká.

7. Tetování stínu dvorce nad bradavkou.

Je důležité, aby během tetování nevznikaly žádné linie, ale barva byla zatetována plošně s jemným gradientem pro stínování 3D efektu. Stejnou barvou tetujeme oblast bezprostředně nad bradavkou. Nenecháváme zde žádnou mezeru mezi bradavkou a dvorcem. V přirozeném stavu je to místo, kde vzniká drobný stín dvorce nad bradavkou.

8. Horní část dvorce

Zbývající část dvorce, tedy horní stranu, vytetujeme světlejší podkladovou barvou SKIN FLESH.
Směr tetování prsního dvorce je vždy od středu ven nebo ke středu bradavky. Nikdy netetujeme jenom vodorovně.
Použitím stejné barvy nepravidelně protetujeme tečkami plochu okolo obvodu dvorce, abychom zjemnily intradermální přechod mezi dvorcem a okolní kůží.

9. Detaily struktury dvorce.

Opět se vrátíme k použití jehly Purebeau 3 FLAT pro tetování zřetelnějších detailů.
Použitím barvy TAN vytvoříme efekt struktury na ploše dvorce. Tetujeme drobné tečky, rozmístěné nepravidelně.

10. Zvýraznění stínu 3D efektu bradavky

Zatetujeme barvu SKIN 4 na spodní straně bradavky s gradientem stínované „polokoule“. Stejnou barvou zároveň zvýrazníme detaily v oblasti spodní části dvorce pod bradavkou.

11. Efekt světla okolo bradavky

Barvou ALABASTR vytetujeme vynechanou mezeru mezi spodní částí bradavky a dvorce, pro efekt světla.

12. Realistické detaily prsního dvorce

Smícháme barvy TAN a SKIN 4 a vytetujeme drobné neuzavřené kroužky (nahoře otevřené – 3D efekt světla).
Těchto kroužků netetujeme mnoho, je dostačující 5 – 7 pro přirozeně vypadající tetování.
Barvu ALABASTR následně vtetujeme dovnitř těchto kroužků. Stejnou barvou ještě tetujeme několik drobných teček nepravidelně rozmístěných mimo tyto kroužky na ploše prsního dvorce.

13. 3D realistické detaily na bradavce

Pro případné oživení narůžovělého vzhledu můžeme dostínovat bradavku použitím barvy FRESH BREEZE, kterou podle potřeby mícháme s barvou Skin flesh. Barvu ALABASTR nakonec vtetujeme do horní části bradavky pro zvýraznění světla a plastického efektu.

14. Pohled na hotové tetování prsních areol

Nakonec se společně s klientkou podívejte na výsledek a vyhodnoťte jak se vám to povedlo. Případně upravte jemné detaily k dokonalé spokojenosti.

 

#6 Péče po tetování, doma i na salonu

Profesionál bezprostředně po dokončení tetování ošetří tetovanou oblast krémem Protat Premium Aftercare. Následujících 24 hodin probíhá takzvané suché hojení, při kterém by nemělo docházet k mechanickému otěru textílií o tetovanou oblast a dodržují se stejná pravidla jako při klasickém tetování.

V následujících dnech jemně nanášejte velmi malé množství krému Protat 1x – 2x denně. Po dobu celého hojení udržujte celou oblast stále vláčnou, aby se pigment dobře usadil.

 

#7 Areola tattoo navrací pocit ženskosti

tetovani-bradavek-clanek-areoly-permanent-institut

Tetování prsních dvorců je moderní technika tetování permanentního makeupu, kterou zvládne každý profesionál a obohatí tak nabídku svého kosmetického salonu.
Její použití je v několika rovinách. Od jednoduchého zintenzivňování barevnosti areol až po finální krok při rekonstrukci prsu po laterální nebo bilaterální mastektomii, rekonstrukcích prsou a také pro posunutí prsních bradavek po modelacích prsou.

Při nejkomplexnějším chirurgickém řešení prsou je vložen implantát a bradavka je plasticky domodelována. Vše je pouze v barvě přirozené pokožky s viditelnými jizvičkami.
Často se stává, že v některých případech bradavka není plasticky domodelována. Dokonalým řešením je právě Purebeau 3D tetování prsních bradavek a dvorců.