Jít na permanentní makeup v létě?

jit-na-permanent-v-lete-poradna-permanent-institut-2021

Mohu jít na permanentní make-up, microblading nebo tetování vlasů v létě?

 

Naše odpověď zní:

Inspirujme se v zemích, kde má slunce „trvalé léto“.
To je také odpověď, jestli v létě můžeme tetovat. Ano, můžeme.
Ale měli bychom dodržet základní pravidla:

Důležité je nevystavovat se cíleně slunečnímu svitu, ale běžný pohyb ve venkovním prostředí není problém. Doporučujeme vyhýbat se intenzivnímu pobytu na slunci mezi 11. a 16. hodinou. Určitě však hned po tetování nejet třeba k moři, na hory nebo na dlouhodobý pobyt v přírodě bez kvalitní ochrany tetování.

Obecná pravidla pro čerstvý permanentní makeup a microblading zůstávají stejná.
Ať už máte tetování obočí nebo rtů, v prvních dnech se vyhněte dlouhodobému styku s vodou jako je koupání v bazénu, při kterém máte hlavu pod vodou. A to už ze dvou důvodů. Pro krásný permanentní makeup je potřeba, aby došlo k přirozenému hojení bez rozmáčení stroupků, které běžně vzniká při hojení. Zároveň je důležité nevystavovat se riziku zanesení nečistot a případné infekce do obočí nebo do rtů.

Letní sporty
Omezte intenzitu sportování tak, abyste se vyhnuli nadměrnému pocení. Protože pot je přece voda. Navíc na krůpějích potu vždy snadno ulpívají nečistoty a prach. A tomu se chceme vyhnout.
Takže sportovat určitě můžete, jen zvolněte tempo.

SOS Okamžitá pomoc
Klobouk a brýle Vám dodají na šarmu, ale zároveň i okamžitě ochrání.

24 hodin poté
Nejlepším řešením je dokonalá péče o váš permanentní makeup pomocí Purebeau Booster. Napomáhá neustálé hydrataci, protože vaše pleť, která se hojí, je žíznivá. Obočí nebo rty natírejte 3x denně; ráno, odpoledne i večer.
Doporučujeme tento odzkoušený speciální gel pro zvýraznění barevnosti a nejlepší vyhojení permanentu bez ztráty pigmentu.  Mějte ho vždy po ruce, existuje ve velikosti balení do kabelky.

 

Purebeau-Booster-Pureplast-pece-o-permanentni-makeup-g1

Purebeau Pureplast BOOSTER 5ml

Přesně na přání klientek. Péče o permanentní make-up ve velikosti „do kabelky“. Napomáhá hydrataci + aktivní BOOSTER barvy.
24 hodin po tetování, 2x denně nanášet na permanentní makeup.
TIP: Pro krásné rty s výrazným leskem nejen při focení.

 

Prodlužte si krásu svého permanentního make-upu
Chraňte jej vhodnými krémy. A týká se to také tetování vlasů.
Ochranné krémy jsou buď fyzikální (minerální) nebo chemické. Fyzikální blokují záření, chemické jej pohlcují. Co ale vybrat na pokožku s permanentním make-upem?

Vhodným řešením jsou ochranné krémy na citlivou pokožku a to jsou především minerální ochranné krémy. Nová generace moderních krémů již nezanechává bělavý povlak, ale jen důkladný ochranný film. A to je také velmi důležitý tip pro tetování vlasů. Hlavu raději šetrně krýt prodyšnou přikrývkou a nechat ji „větrat“. Vždyť na hlavu nám sluníčko pálí nejintenzivněji a hair tattoo má raději stín.

 

Co dělat, když nás sluníčko přelstí a náš obličej volá o pomoc?
Uhaste žízeň pleti. Novinka sérum InLab PEPTIGENOL Facial Antiox napomáhá obnově podrážděné pokožky a to i z účinků slunce. Je to profesionální přípravek, který zajišťuje okysličení kožního metabolismu a pomáhá tvořit kolagen a elastin. Toto profesionální sérum napomáhá opravit výrazové vrásky a známky stárnutí vzniklé například i vlivem opalování. Vyhlazuje a zjemňuje texturu pleti.

  • navrací pevnost a pružnost pleti
  • napomáhá dlouhodobé hydrataci
  • zajišťuje antioxidační efekt
  • intenzivní vyhlazení jemných vrásek