Vrátit peníze, když barva nechytne jak jsme chtěli?

Dotaz:

Dělala jsem paní pm obočí, ale i po 2 aplikaci je barva stále světlá. Paní se rozhodla, že si půjde obočí udělat do jiného salonu. Ptala se mě, zda bych jí částku za pm vrátila. Můžete mi poradit zda částku vrátit celou, jen půlku nebo vůbec? Děkuji

 

Naše odpověď:

Permanentní make-up je složitý proces a volba barvy má pouze dílčí vliv na výslednou barevnost.
Důležité je nejdříve si vyjasnit za jak dlouhou dobu se posuzuje barevnost. Smysl hovořit o výsledné barevnosti má po cca 4 – 6 týdnech od aplikace. Obvykle pak následuje ještě druhá fáze aplikace, která pokožku napenetruje pigmentem ještě více a je zde možnost doladit odstín vzniklé barvy a také intenzitu. Intenzita je dána jednak odstínem použité barvy, ale také množstvím, které se aplikuje. Obecně se dá říci, že čím více se barvy aplikuje, tím se dosáhne intenzivnější a delší doba trvání předpokládané barevnosti.
Vzhledem k tomu, že barva je volena s ohledem na zkušenosti toho, kdo aplikaci provádí a také s ohledem na představu zákaznice o vzniklé barevnosti, obvykle nedojde k výraznému rozporu se vzniklou barevností. Nejvýše o tón a to lze druhou aplikací doladit. Volba barvy je vždy součástí domluvy se zákaznicí.
Důležitou roli hraje technika, jakou byla barva zapracována, následná péče o permanentní make-up, ale také zdravotní stav zákaznice.
Cílem je vytvořit vzhled permanentního make-up, který těší jak profesionála, tak i zákaznici. Nedocílení požadovaného odstínu obvykle není důvodem pro vrácení platby. Pokud byla dodržena všechna pravidla aplikace permanentního make-upu, je možné během druhé fáze aplikace tento tón doladit.
Vstupuje zde také individuálnost hodnocení vzniklého odstínu. Velký vliv má také barevnost pokožky vzhledem, ke které barevnost posuzujeme. Někdo postačí lehké opálení nebo změna make-upu a barevnost je vnímána rozdílně.
Výsledek permanentního make-upu nelze sto procentně zaručit a vrácení platby je vždy velmi individuální.